Inkooppartner voor de (zakelijke) vastgoedmarkt in Europa

OptimusBuy is uw partner bij de inkoop, levering en bemiddeling van goederen en diensten. Wij vereenvoudigen het inkoopproces, bieden inzicht, vergelijken mogelijkheden en ondersteunen bij de keuze voor het juiste contract. Wij staan voor kwaliteit, transparantie en betrouwbaarheid. Drie belangrijke kernwaarden die volgens ons nog te vaak ontbreken in de (zakelijke) vastgoedmarkt voor (onderhouds)contracten. Door de jaren heen zijn wij een betrouwbare partner gebleken voor woningcorporaties, beheerders, ondernemers, assetmanagement en property management organisaties.

Onze aanpak combineert eenvoud, doelmatigheid en persoonlijk contact. Wij gebruiken geen ingewikkelde procedures en trajecten en bieden snel resultaat zonder onnodig complexe verhalen en rapporten. Via een vrijblijvende inkoopscan krijgt u direct inzicht in mogelijke besparingen.

Onze werkwijze in 5 stappen

Persoonlijk contact

Relaties en vertrouwen vormen het hart van onze werkwijze. Gericht op de lange termijn, door vanaf het begin persoonlijk contact op te nemen. Voor een goede kennismaking, waarmee we inzicht krijgen in uw doelen, wensen, visie en het beleid. Zodat wij kunnen uitleggen wat u van ons kunt verwachten.

Helder inzicht

We doen een inkoopscan voor uw bedrijf of organisatie, voor inzicht in het besparings- en verbeterpotentieel.

We brengen kansen en bedreigingen in kaart, vanuit goed persoonlijk contact.

Grondige analyse

We analyseren en vergelijken uw huidige contracten, op basis van de voorwaarden en tarieven. U ontvangt een overzicht van de huidige situatie, ten opzichte van onze contracten binnen het inkoopcollectief. Dat creëert inzicht in de goedkoopste en naar onze mening beste alternatieven op basis van prijs, service en voorwaarden.

Vakkundige implementatie

Blijken er substantiële verbeteringen of besparingen mogelijk? We stellen een implementatieplan op, waarmee u zich kunt aansluiten bij ons inkoopcollectief. U houdt de controle over het ambitieniveau en de snelheid waarmee we implementeren. Wij schetsen u de mogelijkheden, op basis van bestaande inkoopcollectieven, waar u meteen gebruik van kunt maken zodra u er klaar voor bent.

Betrouwbare borging

Wij sluiten niet zomaar één contract af voor alle klanten. U heeft uw eigen contract met uw leverancier, met de voordelen van ons inkoopcollectief. Digitaal vastgelegd en opgenomen in ons contractmanagementsysteem. Onze leveranciers hebben zich aantoonbaar bewezen met hun kwaliteit en service, op basis van de scherpste condities. Wij maken de resultaten van onze leveranciers en onze monitoring daarop graag inzichtelijk, voor maximale transparantie.